KLJUČ RAVNOTEŽE JE U NAMA.

DRAGI I PREDRAGI,


Posvuda se oko nas osjeća širenje panike, straha i ulijevanja općeg osjećaja nesigurnosti. Vrlo jasno možemo vidjeti sliku današnjeg društva i u njemu čovjeka koji je odavno prepustio svoj život, odluke, navike, a zatim i zdravlje drugome.
Mediji nas plaše. A zatim, ti isti mediji nam nude rješenja, lijekove, cjepiva svih vrsta...Najbolja preventiva tome, najbolji alat, potez... jest učiniti osobni preokret i usmjeriti se na samoga sebe. Ideja da morate u svakom trenutku znati broj zaraženih od bilo koje bolesti je potpuno besmislena jer u svakom trenutku od različitih oboljenja umiru oko nas tisuće ljudi. Od mnogo različitih oboljenja umiremo, ali i liječimo se i oporavljamo neprekidno.


Zdrav čovjek je onaj koji nije samo fizički, već i mentalno, psihički stabilan. Ne podliježe masi, histeriji i panici. Možda mu nije ugodno, ali nije izgubljen i ne prepušta se strahu koji ga paralizira. Da, vjerujem, u podsvijesti nam odbruji - krhki smo. Naša lomljivost nas plaši. Taj osjećaj uvijek produbi blizina bolesti i nesvjesno probuđena pomisao na moguću smrt. No, bolest ne znači da je životu kraj. Zbog čega bismo trebali pomišljati da smo u životnoj ugrozi?! To je samo trenutno narušena ravnoteža no, nju smo ionako već narušili i prije pojave virusa. Ako toga nismo svjesni, vrijeme je da to napokon osvijestimo, a to poziva na odgovornost – prema sebi, svom životu, odlukama, navikama... Dakle, virus ukazuje na svoju razornost, ali još je razornije ukazao na naše slabosti. Prevenirajmo. U svijest uključimo istinu da u sebi nosimo sve bolesti, ali i ključ sveg izlječenja. Nemojmo se zavaravati da virusi i u budućnosti neće mutirati i mijenjati se. Hoće. Ponavljam – hoće. To je način na koji oni djeluju a kako bi se izborili za svoj opstanak. No, i mi ljudi trebamo činiti promjene. Trebamo se okrenuti i napokon vratiti sebi. Okrenimo se prirodi, pozitivnom i dobrom. To ne znači bijeg od stvarnosti već znači – kreiranje stvarnosti! Prošetati. Biti u miru. Meditirati. Stare inhalacijske metode nad lavorom ili posudom prepunom bilja i eteričnih ulja vratite u naviku. Prozračite prostorije. Pročistite nos posudom Neti Pot i tako djelujte na protočnost uho-grlo-nos. Grgljajte u ustima ulje svakoga jutra kako biste izbacili toksine i čistite jezik. Koristite limun i toplu vodu te ostacima limuna protrljajte ruke ili površine u kuhinji. Prožvačite tijekom dana svjež đumbir. U nosnice ukapajte Nasja ulje. Po jednu do dvije kapi u nosnice je sasvim dovoljno. Samo jedna kapsula moringe ili amalaki dnevno sasvim su dovoljni kao prevencija i redovito održavanje imuniteta naravno, pod uvjetom da su visoke kvalitete i udjela aktivne tvari po kapsuli pa hajde, provjerite svoje bočice i napokon pročitajte što je to što konzumirate i koliko je kvalitetno te vrijedno vašeg povjerenja, novca i naravno, zar to trebamo istaknuti - zdravlja.
Za obrok si skuhajte toplu povrtnu juhu ili hranjivo varivo od mungo graha u kojeg ste dodali kurkumu, đumbir i obilje kumina. Jedite kuhano povrće sa dodacima začina. A zatim. Ispričajte kakav dobar vic, šalu. Smijte se. I dajte, dajte više ugasite televizore s kojih trešte slike panike, straha i praznih polica u trgovinama.

Pokažite u ovakvim trenucima mudrost, razboritost, srčanost. Otvorite se tome i zavolite u sebi to da ste ljudi. Biti čovjekom je najljepša, najveća vrlina i protu-lijek koji razara svakog demona a najviše demon straha. To je prilika čovjeku da vidi koliko je velik. Od takvog čovjeka strah bježi. Pokažite razboritost, pomozite starijim osobama koje nemaju koga da im donese kruh iz opustjelih trgovina, nazovite prijatelje koji su možda bolesni, u panici ili se brinu, unesite zrno utjehe, podrške i podijelite međusobno iskrenost, emocije ali i radost što ste tu, jedni uz druge, neovisno o vanjskim okolnostima.
To će sve djelovati na to da povratite unutarnju stabilnost iz koje će prirodno ojačati procesi samoobnavljanja. Nisam sam. A zatim, nisam prepušten. A zatim, djelujem, biram. Motivirajte se. Ne tražite krivce. Ne osuđujte i ne prozivajte nikoga.
A zatim. Od srca savjetujem. Otvorite prozore. Doživite i osjetite ljepotu dana. Udahnite duboko i snažno. I zapjevajte. To liječi srce, oslobađa pluća, a um rasterećuje i tjera strahove svih vrsta. Otvoreno srce vas raduje i onda kada ste bolesni, usamljeni, kada imate temperaturu, vjerujte u to. I sve navike koje usvojite na tom putu preokreta, ponavljajte i ponavljajte i onda kada više oko vas nema epidemija i pandemija. Tada je to već usvojena navika. A mi tada osjećamo kako smo se osnaženi napokon vratili nečemu dobrom i vrijednom. A to smo upravo mi sami.

Želim vam od srca da nadolazeći vikend iskoristite za vraćanje unutarnjeg mira, stabilnosti i ravnoteže.

 

DISTANCE HEALING PROCES I PODRŠKA NA DALJINU KOJU PRUŽAM SVIMA U POTREBI I ŽELJU SUDJELOVANJA U OVU NEDJELJU

* Svim svojim studentima, klijentima i svim osobama koji su na bilo koji način u kontaktu sa mnom a žele u ovome trenutku osjetiti podržanost i povratiti stabilnost i mir ali i sudjelovati i tako ne samo dobiti već i podijeliti podršku s drugima, pozivam da mi se jave do sutra (subota) na večer. prijava je potrebna radi uputa a koje su potrebne radi sudjelovanja u zajedničkoj meditaciji i podršci koju ću pružati na daljinu. Upute ću poslati svim prijavljenima u nedjelju poslijepodne.

Vrijeme zajedničke meditacije i primanja podrške je ove nedjelje u 20.00 sati.

 

Om Shanti, Shanti, Shanti

 

U srcu sa vama,

Senka Kušer-Mijić

www.amrita-academy.com

email. senka.kuser@gmail.com

Senka Kušer-Mijić, B.S.Ayurveda

 

 

 

 

Powered by AcyMailing