SWASTHA

SWASTHA


Kao tradicionalna indijska medicina koja nepromijenjena traje i traje tisućama godina, izrasla iz razumijevanja ukupne povezanosti i prirodnog sklada, Ayurveda za zdravlje koristi poseban izraz a koji na sanskrtu glasi – Swastha. Jedna je to riječ. No, označava tako mnogo. U nekom pokušaju da vam ju prevedem ili približim njeno značenje, rekla bih vam ovako; kada kažemo Swastha tada ukazujemo na stanje " optimalnog zdravlja na svim razinama a što u prvome redu znači biti duboko, snažno ukorijenjen i uspostavljeni u sebi."
Zdravlje je dakle ukorijenjenost u samome sebi. Ništa dakle izvana. Swastha je umijeće življenja. Zdravlje je dakle umijeće življenja.
Fizičko tijelo i ljudski duh, trebaju uspostavljati ravnotežu. To je Swastha. Kultiviranje ravnoteže je dakle preduvjet stvaranja zdravoga života. Hektičan život modernog čovjeka, poziva da se on okrene miru i u prvome redu razvijanju sklada unutar samoga sebe kako bi mogao sa što manje negativnih posljedica biti izložen vanjskim utjecajima. Swastha je dakle u nama. Ako ćemo gledati dublje, tada ćemo razumjeti da naša ravnoteža i postignuti mir djeluju na vanjsku okolinu te da ćemo, ukoliko se većina nas okrene kultiviranju osobnog mira i sklada, prije ili kasnije svojim utjecajem djelovati na vanjski svijet i činiti dobro za širu zajedicu i svijet u cjelini.
Okrenuti se sebi dakle znači djelovati na cjelinu, na cijeli svijet jer smo neodvojivi dio svijeta. I to je Swastha. U tom smislu su život u skladu s ciklusima ali i meditacije, smirivanje uma, kontemplacije i različiti oblici unutarnje povezanosti i mira, temelj zdravlja ne samo pojedinca, već cijele civilizacije.
Ukoliko smo ikada sumnjali u to da je rad na sebi besmislen, da je energetski rad besmislen, da su iscjeljivanja besmislena, da je holistički pristup zdravlju besmislen, sada je vrijeme da se uvjerimo u to koliko je to ne samo važno, već neophodno ne samo pojedincu, već cijeloj civilizaciji.

SWASTHA. DISTANCE HEALING MEDITATION
/ PODRŠKA NA DALJINU SVIMA U POTREBI
- U ovu nedjelju u 20.00 sati -

HVALA TI ŠTO SUDJELUJEŠ I TAKO DOPRINOSIŠ SEBI I CIJELOME SVIJETU!

U ovo vrijeme globalnog preslagivanja, snažno odjekne svaka ljudska riječ i kap dobrote a ta kap uvijek preraste u nešto veće, moćnije i snažnije a što čovjeku ukaže na snagu koju u sebi nose podrška, suosjećanje i čovječnost.
Čovjek u sebi ima snažnu moć promjene. Potaknimo u sebi unutarnju snagu, ravnotežu i samoobnovljive esencije koje doprinose našoj i općoj stabilnosti.
Stoga, pozivam SVE koji žele / imaju potrebu osjetiti podržanost i povratiti stabilnost i mir ali i sudjelovati i tako, ne samo djelovati na sebe i svoju ravnotežu, već i podijeliti podršku i doprinijeti drugima, neka se registriraju na priloženi link ovdje: http://www.ayurveda4you.net/…/…/distance-healing-meditation

Prijava je POTREBNA ne samo radi uputa koje su potrebne radi sudjelovanja u zajedničkoj meditaciji i podršci koju ću pružati na daljinu, već radi izravnog upućivanja i rada koji je potreban meni tijekom procesa.
* PRIJAVI SE i poveži sa već stotinama prijavljenih osoba koje na ovaj način žele doprinijeti sebi, tebi i cijelome svijetu.
Ljubav, Istina i Blaženstvo su namijenjen svima, bez obzira na iskustvo i predznanje.
* Upute će svi prijavljeni dobiti putem registrirane email adrese, u nedjelju, do 16.00 sati.

POSEBNO ZAHVALJUJEM SVOJIM STUDENTIMA, POLAZNICIMA AHA AKADEMIJE http://www.amrita-academy.com koji uz 100% odaziv, svojim znanjem i iskustvom, pomažu i snažno doprinose intenzitetu podrške.

Om Shanti, Shanti, Shanti


 U srcu sa vama,

Senka Kušer-Mijić

www.amrita-academy.com

email. senka.kuser@gmail.com

Senka Kušer-Mijić, B.S.Ayurveda

 

 

Powered by AcyMailing