Ayurvedski proizvodi u koje vjerujemo

HRANA

NJEGOVO VELIČANSTVO - GHEE

Apsolutno svi najstariji ayurvedski tekstovi i učitelji (Charaka Samhita, Susruta Samhita, Bhava Mishra...)...govore o snazi i ljekovitosti upotrebe ghee-ja. Ghee je esencija mlijeka.

Opširnije...

Garam masala za vatromet okusa

Svaki od 6 osnovnih ayurvedskih okusa ima, ne samo svoja prva svojstva koja osjetimo receptorima okusa i po čemu ih odmah prepoznajemo (slatko, kiselo, slano, gorko, ljuto, trpko ) već, a to je jako bitno, ima i svoja post probavna svojstva koja utječu na zdravlje i procese u tijelu.

Opširnije...

Basmati riža sa sezamom...mljac!

U ayurvedskoj je kuhinji riža najzastupljenija žitarica a posebno mjesto u njoj zauzima basmati. Ona je najučestalija vrsta riže u ayurvedskoj prehrani. Lijepe boje, tanka i ugodnog okusa, omiljena je ...

Opširnije...

KUGLICE OD SEZAMA

Aromatično i neobično...Zašto ne...?

Sezam je posebne arome i popularan je u ayurvedskoj kuhinji gdje se koristi na bezbroj načina; od pasti, umaka, preljeva, kombinacija...

Opširnije...

AROMATIČAN PIRE OD JABUKA

U određenom se dobu godine sugerira i određena vrsta hrane. Pa tako, sada već znamo, zima traži odabir onih slađih, težih, gušćih, uljnih obroka kako bismo hladnu, sklonu vjetru, snijegu, ledu…zimu lakše prebrodili.

Opširnije...

ZDRAV KOLAČ

Kolači. Već osjećam kako se oblaci mirisa šire niz ulicu. Suhi, ljepljeni, keksići, biskviti, torte, delicije razne...A ja vam danas, kao poklon za ulazak u Novu, na stol stavljam jedan posve jednostavan.

Opširnije...

PIKANTNA POVRTNA JUHA

Pred nama je jednostavna povrtnu juhu u kojoj od povrća patišon vodi glavnu riječ dok začini, poput papričica, daju notu slatkoće, ljutine i grijanja.

Opširnije...

Čips od jabuke

Pogledajte kako prekrasno izgledaju sušene jabuke. Njihova jezgra koja je nekada činila sjeme, sada je pretvorena u cvijetak nalik na zvjezdasti anis.

Opširnije...